All Interior

SECTO OCTO LAMP

zondag, april 02, 2023Nena


Terwijl ik deze blogpost typ, ben ik aan het genieten van de eerste zonnestralen sinds lange tijd. Dat zelfs de weerman onlangs na zijn weerbericht aangaf er genoeg van te hebben, zegt genoeg. Maar zolang het weer slecht blijft, hoef ik me niet druk te maken over hoe ons balkon er na 7 maanden winter bij ligt. Voor nu focus ik me nog even op het interieur en vandaag wil ik jullie voorstellen aan de Secto Octo hanglamp van Secto. 

Secto Design is een Fins designer merk, opgericht door Seppe Koho en Jusélius in 1995 in Kauniainen. In hun beginjaren lag hun focus op het produceren van meubels gemaakt van verlijmd hout maar vanaf het jaar 2000 hebben ze hun focus verlegd en besloten om verder te gaan met het produceren van designlampen. Een goede keuze want de lampen van Secto Design zijn gekend en geliefd over heel de wereld. Net zoals voorheen de meubels gemaakt werden van gelijmd hout, is dit nog steeds zo voor de lampen.
De Octo serie met zijn ronde vormen is een van hun bekendste design hanglamp, deze is gemaakt van PEFC-gecertificeerd Fins berkenhout en volledig handgemaakt door puur vakmanschap. De combinatie van het Scandinavisch design, gecombineerd met de professionele houtbewerking, zie je trouwens terug in hun volledige collectie. 

De lampen uit de Octo serie hebben een aantrekkelijk architectonisch ontwerp. Het design is open waardoor het licht mooi naar buiten schijnt en een heel leuk speels effect geeft. De kleinste van de familie, de Octo Small 4241 is een toegankelijk formaat  wat in ieder huis, groot of klein, wel past. Heb je een grote ruimte dan kan je ze combineren, maar ook in een kleine ruimte waar hij op zichzelf hangt, is het een subtiele eyecatcher die heel wat sfeer brengt. 

De lampen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en in verschillende kleuren. Het Fins berkenhout blijft uiteraard de basis maar het is ook mogelijk om te kiezen voor zwart of wit gelamineerd berkenhout waarbij de buitenkant dus een kleurtje heeft. Ook walnoot fineer is een optie. Klinkt toch ontzettend leuk als je deze verschillende kleuren en formaten samen zou kunnen combineren zoals op de foto hieronder. Waauw! 

Ik ben wel te vinden voor deze tijdloze en vooral duurzame lampen van Secto Design. Wat vinden jullie ervan?

You Might Also Like

0 COMMENTS

Contactformulier