All Interior

7 WOODEN CHAIRS

vrijdag, februari 03, 2017Nena

7 Wooden designer chairs, Wegner, wishbone, muuto, hay, carl hansen, arne jacobsen

Hi loves! Ik woon nog niet alleen maar dat wil niet zeggen dat ik nog geen plannen heb voor mijn toekomstig interieur. Ik ben er namelijk al heel zeker van dat ik houten eetkamerstoelen wil en vandaag toon ik jullie mijn 7 favorieten. Kijken jullie mee?
Ik hou van een minimalistisch interieur met neutrale kleuren. Liefst heel veel wit gecombineerd met grijs, aardetinten en hier en daar enkele houten meubels. Een warme grijstint en lichte houtsoorten brengen al direct veel meer sfeer en warmte in een minimalistisch interieur zonder dat dit ten koste gaat van het minimalisme.

1. De Wishbone stoel van Carl Hansen, ontworpen door Wegner is al direct mijn favoriete stoel. Tijdens mijn opleiding heb ik een rondleiding gedaan doorheen het atelier van Carl Hansen waardbij we konden zien hoe deze stoel stap voor stap gemaakt werd. Hierdoor is deze stoel mij altijd bijgebleven, jammer genoeg het prijskaartje ook ;)
2. Muuto heeft met de Cover stoel een mooi alternatief. Het model is een beetje strakker maar wel maar half zo duur!
3. De Soft Edge stoel voor Hay zorgt voor een dynamisch zitcomfort dankzij het voorgevormde multiplex
4. Less is more geldt voor de Synnes stoel. Het is een eenvoudig maar knap design!
5. Arne Jacobsen is mijn favoriete designer dus deze Grand Prix stoel kon niet ontbreken
6. Deze stoel lijkt mij heel mooi bij een ronde tafel. Het is de Nerd stoel van David Geckeler voor Muuto.
7. De J104 stoel van Hay vind ik leuk omdat hij een retro uitstraling heeft vanwege de spijlen


Hi loves! I don't live on my own yet but that doesn't mean I don't have any plans about my future interior. Because I'm very sure I want wooden dining chairs and today I show you my 7 favorites. Take a look with me!
I love minimalistic interiors with neutral colors. I prefer lots of white combined with grey, earth tones and here and there some wooden furniture. A warm shade of gray grey and light woods bring immediately much more sphere and warmth in a minimalistic interior without sacrificing the minimalism.

1. The Wishbone chair from Carl Hansen, designed by Wegner is my ultimate favorite chair. During my studies I did a tour through the studio of Carl Hansen where we could see how the chair was made step by step. Thanks to this I'll always remind this chair, and unfortunately also the price tag ;)
2. Muuto has with the Cover chair a nice alternative. The model is more simple but only half as expensive!
3. The Soft Edge chair from Hay creates a dynamic seating comfort thanks to the molded plywood.
4. Less is more for the Synnes chair. It's a simple but clever design!
5. Arne Jacobsen is my favorite designer and the Grand Prix chair couldn't miss.
6. I think this chair looks very pretty at a round table. It's the Nerd chair from David Geckeler for Muuto.
7. I like the J104 chair for Hay because it has a retro feeling. 

- Hebben jullie een favoriete designer stoel?
- Do you have a favorite designer chair?

You Might Also Like

3 COMMENTS

  1. Momenteel probeer ik niet naar design stoelen te kijken want ik heb net een Ikea eetkamer set gekocht en dat was zo al duur genoeg haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo mooi dit! Copy paste into my living room please!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben ook echt verzot op houten stoelen! Die van Hay vind ik ook altijd prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen

Contactformulier