All Interior

ARTISAN

zondag, juni 05, 2022Nena


Op regenachtige dagen zoals vandaag vind ik het heerlijk om op het internet rond te kijken en interieur en architectuur inspiratie op te doen die ik dan vervolgens weer met jullie kan delen. Soms ontdek ik hierdoor nieuwe merken maar vaak stoot ik ook op merken die ik al langer ken maar me altijd weten te bekoren. Artisan is daar een van.

Artisan is een meubelmerk afkomstig uit: deze raden jullie nooit, Bosnië en Herzegovina. Het merk en de fabriek zijn voortgekomen uit de traditionele houtwerkplaats Ćostović en is de Engelse vertaling voor 'ambachtsman'. Dit is ook exact waar Artisan voor staat en wat hun onderscheidt; Handgemaakte hoogwaardige massief houten meubels . Al decennia lang wordt deze ervaring overgedragen van vakman tot vakman en werken ze inmiddels samen met lokale ontwerpers om hun eigen collectie tot stand te brengen. 

De collectie van Artisan is enorm uitgebreid en heeft een tijdloze stijl gekenmerkt door ronde vormen. Deze staan symbool voor het organische karakter van de gebruikte materialen. Het aanbod gaat van eetkamerstoelen tot eetkamertafels, dressoirs, kasten en noem maar op. Er is keuze uit verschillende houtsoorten en meubels kan je personaliseren met verschillende soorten stof en leer. De meubels zijn zowel voor professioneel gebruik als persoonlijk gebruik een bewuste keuze. 

Artisan meubels, massief hout, wood, ambacht, mister design, bosnie en herzegovina, interieur, interior design, neva collection

Een van de meest bekende meubelcollecties van Artisan is ongetwijfeld de iconische Neva collectie met de oh zo mooie Artisan Neva stoel. Deze collectie is een ontwerp van Regular Company en evolueert jaarlijks. Hierin zie je duidelijk de organische vormen, eenvoud een elegantie van het zuivere hout. Hetzelfde hout komt ook meermaals terug in de collectie van Artisan waardoor je de meubels als set kan combineren maar het is dus ook perfect mogelijk om verschillende collecties collecties te mix en matchen.

Artisan meubels, massief hout, wood, ambacht, mister design, bosnie en herzegovina, interieur, interior design, neva collection
Artisan meubels, massief hout, wood, ambacht, mister design, bosnie en herzegovina, interieur, interior design, neva collection
Tot zover een kleine glimp op het Bosnische meubelmerk Artisan. Ik zou mezelf een heel gelukkig mens prijzen mocht ik ooit in het bezit komen van de Latus eettafel in wit geolied eiken zoals je op de afbeelding hierboven kan zien.


All photo credits: Mister Design

You Might Also Like

0 COMMENTS

Contactformulier