All Inspiration

TOPMERKEN DIE IN ELKE KLEERKAST HOREN

zondag, februari 26, 2023Nena


Hoe groot of klein je kleerkast en bijhorende garderobe ook is, in elke kleerkast horen enkele topmerken thuis. Voor deze luxueuze merken moet je soms veel geld neertellen, maar een handtas van Chanel bijvoorbeeld wordt echt meer waard naarmate de jaren verstrijken. Zie het dus als een investering. In dit artikel vertellen we je welke topmerken je écht in huis moet halen en hoe je deze bijzondere stukken combineert.

High-end fashion

Deze mode is het neusje van de zalm. Exclusieve merken als Chanel of Louis Vuitton brengen statement pieces uit en vragen hier heel wat geld voor. Maar geef toe, elke vrouw droomt toch van een Louis Vuitton handtas? Of verkies je de Birkin van Hermès? Bovendien kan je dergelijke statement pieces makkelijk combineren met basics. De go to winter outfit? Een paar warme Uggs met een mom jeans en daarbovenop een trui met rolkraag en blazer erover. Classy maar toch comfy. Je maakt de outfit helemaal af met een Louis Vuitton handtas aan de arm.

Basics

We zeiden het al, high-end fashion combineer je met basic items. Welke basics elke vrouw in haar kast nodig heeft? Een little black dress is goed voor élke gelegenheid. Typisch voor basic kledingstukken is dat ze tijdloos en stijlvol zijn en met elk andere kledingstuk combineerbaar. De basic kleuren zijn uiteraard wit, grijs en zwart. Een blazer, mom jeans en witte blouse zijn een aantal andere basics die niet in jouw kast kunnen ontbreken. Nog een tip: koop de basics niet bij een fast fashion merk, maar bekijk in de winkel of online eens het aanbod van een kwalitatief merk zoals Scotch & Soda. De basics zijn er van goede kwaliteit, waardoor het meteen een duurzame aankoop is.

Capsule wardrobe

Draag je duurzaam hoog in de vaandel en geldt dat ook voor je kleren? Dan is een capsule wardrobe iets voor jou. Per seizoen selecteer je enkele essentiële stukken en een paar van je favoriete stuks. De regel zegt dat er 37 items in je kast hangen voor een periode van 3 maanden. Je kan zelf beslissen of je die regel volgt, of liever wat meer of minder stuks per seizoen selecteert. Bedenk wel dat alles van kleding plus schoenen deel uitmaakt van een capsule wardrobe. De schoenen mag je dus niet apart zien. Op basis van een kast met 37 kledingstukken kan je gemiddeld 75 outfits samenstellen. Het is de kunst om mooie combinaties te maken, maar daardoor blijf je uitgedaagd en kan je creatief omspringen met een beperkt aantal kledingstukken. Ga jij de uitdaging aan?

You Might Also Like

0 COMMENTS

Contactformulier