All Interior

OCCHIO

donderdag, december 15, 2022Nena

Hello! Laten we het vandaag nog eens over het thema interieur hebben want ik heb de interieurkriebels weer helemaal te pakken. Onlangs heb ik de slaapkamer een make-over gegeven en nu heb ik zin om het hele interieur aan te pakken. Zeker nu dat er overal kerstversiering in huis te vinden is en deze er over een kleine maand weer uit gaat. Die lege plekken moeten weer opgefrist worden dus ik heb weer een excuus ;-). 

Vandaag wil ik jullie laten kennismaken met het merk Occhio. Occhio is een Duits verlichtingsmerk uit 1999 dus wie nog op zoek is naar een mooie designer lamp zit hier vandaag aan het juiste adres!

De naam en de ontwerpen gaan je misschien aan Italiaans design doen denken maar het tegendeel is waar. Occhio is namelijk een Duits bedrijf opgericht door Axel Meise. Het merk onderscheidt zijn vooral door zijn uitmuntend design en unieke lichtkwaliteit op het hoogste niveau 'a joy of use'. Het doel van Occhio is om verlichting te creëren met een consistent design en lichtkwaliteit en dat de optimale oplossing biedt voor elke ruimte. Vorm en functie moeten elkaar opvolgen. Combineer dit met een hypermoderne techniek en je krijgt de unieke design lampen van Occhio. 


Occhio heeft onder andere een prachtige collectie van hanglampen waarbij schoonheid en techniek zijn samengebracht. Een Occhio hanglamp is  dus niet alleen mooi voor het oog maar heeft ook heel wat verborgen snufjes. Een van hun meest populaire lampen is toch wel de Occhio Mito Sospeso die je hierboven kan zien. Het is een minimalistische lamp uit de Mito serie met een unieke vormgeving. Dat hij er super strak en luxueus uitziet dat zien jullie vast wel maar wat deze lamp nog meer te bieden heeft is dat je het licht volledig naar wens kan afstellen. De lamp schijnt met breed licht zowel naar boven als naar beneden. Of enkel naar boven, of enkel naar beneden, wat je maar wil. Het is zelfs mogelijk om de kleurtemperatuur van het licht te kiezen. Dit vind ik persoonlijk wel heel handig en maakt de lamp ook echt geschikt voor elke ruimte of activiteit. In een ontspannende sfeer is warm licht aangenamer terwijl koel licht erbij helpt om gefocust te blijven wanneer je aan het werken bent. Dit alles is te bedienen via Touchless control oftewel een simpele handbeweging, grappig he. Je kan hem ook via de air module verbinden met bluetooth zodat je de lamp van op afstand kan bedienen. Met een design dat beschikbaar is in 8 verschillende kleuren en 2 verschillende maten is deze lamp dan ook écht voor iedereen geschikt. 

Ik ben zelf behoorlijk onder de indruk. Persoonlijk vind ik het een hele mooie lamp qua design, hij bestaat namelijk ook in het mat zwart hehe. De technische snufjes vind ik een pluspunt, in het begin is het even wennen maar uiteindelijk kan je er niet meer zonder en is dit gewoon de toekomst. Je weet bij deze lamp precies waar je voor betaalt en dat je ook waar krijgt voor je geld. Een combinatie van meerdere Mito Sospeso lampen voor boven de eettafel zou absoluut niet misstaan ;) 

Wat vinden jullie ervan? Zijn jullie fan van al die technische snufjes?

All photo credits: Mister Design

You Might Also Like

0 COMMENTS

Contactformulier