All Beauty

KERASTASE HAIR DIAGNOSE

dinsdag, oktober 01, 2019Nena

Mod's hair hasselt, kérastase, hair-analyse, haaranalyse, kerascoop, review

Hello again na een lange stilte! Vorige week ging ik opnieuw naar Mod's Hair in Hasselt, het kapsalon waar ik jullie al eerder over vertelde (klik hier om de post te lezen). Deze keer was ik daar voor een haar-analyse. Ik ben altijd al benieuwd geweest naar de conditie van mijn haar sinds ik best wel dun haar heb, als kind had ik namelijk heel dik haar! Ook verlies ik heel veel haar, je vindt ze echt overal en wordt mijn haar ook heel snel vet, heel vervelend! Zoals je kan lezen heb ik dus best wel wat dingen om mij zorgen over te maken en kwam deze haar-analyse als geroepen.

Mod's hair hasselt, kérastase, hair-analyse, haaranalyse, kerascoop, review, before after

De haaranalyse wordt meteen uitgevoerd op droog haar met de Kérascoop van Kérastase, een toestel wat je haar en hoofdhuid tot 200x kan uitvergroten. Ik kwam toevallig net terug van een citytrip waar droogshampoo mijn beste vriend was, ai! :-)

Mod's hair hasselt, kérastase, hair-analyse, haaranalyse, kerascoop, review, before after

Je kan alles meevolgen op een ipad scherm. Omdat mijn haar ontkleurd is en daardoor grotendeels transparant zie je heel goed alle details. Zoals je kan zien ziet mijn haar er best vuil uit, al die viezigheid wat je kan zien zijn restjes droogshampoo en siliconen van de producten die ik altijd gebruikte. Je ziet ook heel duidelijk een gebroken haar met gespleten punten. Beeldmateriaal van mijn hoofdhuid ga ik jullie besparen, dat wil je echt niet 200x vergroot zien ;-) Maar ik kan je wel vertellen dat deze er droog uitzag. Ik heb ooit een huidanalyse gedaan en toen werd me verteld dat ik een gedehydrateerde huid heb en mijn huid daardoor extra talg aanmaakt om dit te compenseren. Vandaar dat mijn haar dus waarschijnlijk ook zo snel vet wordt tel daar nog alle silicone left-overs bij en .. ieuw!


Een ander ding wat ik tijdens de haardiagnose ontdekt heb is de The Carecut. Omdat mijn haar zo snel splijt werd er gekozen om mijn haar te knippen met The Carecut. Deze schaar wordt wordt heel warm waardoor bij het knippen de puntjes weer 'dichtgesealed' worden. Hierdoor zou ik niet meer zo snel gespleten punten krijgen. Geweldige uitvinding, toch?
Om mijn haar goed te reinigen en dit ook zo te houden werd mij aangeraden om natuurlijke haarproducten te gebruiken zoals de Aura Botanica reeks van Kérastase. Deze producten reinigen grondig, verzorgen het haar en zijn vrij van siliconen en sulfaten. Een ander voordeel van natuurlijke ingrediënten is dat ze geen laagjes rond je haar vormen zoals siliconen en daardoor het haar ook niet verzwaren waardoor je een luchtiger resultaat krijgt.Na het wassen en föhnen werd er opnieuw met de Kérascoop naar mijn haar gekeken en kijk wat een verschil! Mijn puntjes zijn mooi recht en niet meer gespleten en ook mijn haar ziet er weer helemaal proper uit. 

Ik vond het echt de moeite om deze haaranalyse te doen. Nu weet ik na al die jaren eindelijk welke producten ik voor mijn haar moet gebruiken om het gezond te houden. Ik heb sindsdien ook geen droogshampoo meer gebruikt. Waarschijnlijk ga ik dit nog wel opnieuw doen maar echt alleen als het niet anders kan, ik was best onder de indruk hoe vies droogshampoo is! 

Je kan voor deze haar-analyse terecht bij Mod's Hair in Hasselt


Sint-Truidersteenweg 130
3500 Hasselt
info@modshair.be
You Might Also Like

0 COMMENTS

Contactformulier